Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Kayıt Ol | Giriş yap

Almanya’da Ev Kiralamak

Yararlı Bilgiler 24 Haziran 2019

Almanya'da kiralık ev

Almanya’ya geldiniz, pasaport kontrolünü geçip yeni maceralara yelken açacağınız şehre vardınız. Eğer bu noktaya gelmeden kalacak uzun vadeli bir yer ayarlamışsanız okumayı bırakabilirsiniz. Bu kadar şanslı değilseniz okumaya devam edin, çünkü sizi bekleyen zorlu süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız çok işinize yarayacak. Almanya’ya gelmeden önce son ev arama maceranızı düşünün. Vatandaşı olduğunuz, diliniz konuştuğunuz, yolunu yordamını bildiğiniz bir ülkede o kadar zorluk yaşamışsanız yabancı bir ülkede kim bilir karşınıza ne engeller çıkacaktır. Değil mi? Tam bu noktada bir dönüş, bir retorik soru beklediğinizi biliyorum, ama maalesef en önemli ihtiyaçlarınızdan biri olan barınmaya bu önemine layık zorlukları aşarak ulaşabileceksiniz. Kendinizi kandırmadan bu sorunu çözmeye odaklanırsanız başarılı olma şansınız yükselecektir. Almanya’da sokakta kalacağınızı ima etmiyorum. Yine de iyi ve güzel bir evde yaşamak varken neden hazırlıksız bir şekilde ev aramaya başlayıp beklentilerinizi karşılamayan bir mekânla yetinesiniz ki!

Devamını Oku

308 gösterim, 0 gün

Almanya Oturum İzni

Almanya Yasal Haklar 14 Haziran 2019

Almanya'da Oturum İzni

Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, Almanya’da oturum, Avrupa Birliği Mavi Kart ve AB kalıcı oturum izni kapsamına giren konularda nihai kararı veren kurumdur. Devamını Oku

555 gösterim, 1 gün

Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Yasal Haklar, Yararlı Bilgiler 2 Mayıs 2019

Almanya'da Çalışma İzni

Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir. Devamını Oku

817 gösterim, 0 gün