Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Kayıt Ol | Giriş yap

Almanya’da Vatandaşlığa Kabul

Almanya Yasal Haklar, Yararlı Bilgiler 23 Temmuz 2019

Almanya vatandaşlık

Almanya’da sürekli yaşamak isterseniz, belli koşullarda vatandaşlığa kabul edilebilirsiniz. Bunun için dilekçe vermeniz gerekir. 16 yaş ve üstü yabancılar şahsen başvurabilirken, daha küçük yaştakiler için dilekçeyi ebeveynleri verir. Vatandaşlığa kabul dilekçeleri Federal Eyaletler’in yetki alanındadır. Dilekçe formlarını ilgili vatandaşlık dairesinden edinebilirsiniz. Hangi daireye başvurmanız gerektiği hakkında yerel yönetimden, yabancılar dairesinden veya göçmen danışma merkezlerinden bilgi alabilirsiniz.

Ücret

Vatandaşlığa kabul işlemi kişi başına 255 Avro’dur. Anne ve babalarıyla vatandaşlığa geçen yetişkin olmayan her çocuk için 51 Avro ödenir. Vatandaşlığa kabul işlemi anne ve babalarından ayrı olarak yapılan çocuklar için ise 255 Avro alınır. Gelir düzeyiniz düşük ise ya da birden fazla çocuğunuzla beraber vatandaşlığa geçiyorsanız, ücret düşürülebilir veya taksitle ödeme imkânı tanınabilir.

Kontrol Listesi

Aşağıda belirtilen şartlar yerine getirildiği takdirde, vatandaşlığa kabul edilme hakkınız vardır:

■ Vatandaşlığa kabul tarihinde sınırsız oturma hakkı
■ Vatandaşlığa kabul testini başarıyla geçmek (Almanya’nın hukuk ve toplum
düzeninin yanı sıra yaşam şartları hakkında bilginiz varsa)
■ Almanya’da sekiz yıllık yasal ikâmet
■ Sosyal yardım ve ikinci derece işsizlik parası olmadan (“Hartz IV”) ailenizin ve
kendinizin geçimini kendi başınıza sağlayabilmek
■ Yeterli Almanca bilmek
■ Bir suç nedeniyle hüküm giymemiş olmak (sabıkasızlık)
■ Federal Almanya Cumhuriyeti anayasasının özgürlükçü demokratik düzenine
bağlılığınızı beyan etmek
■ Eski vatandaşlığı kaybetmiş olmak veya vatandaşlıktan çıkmak.

Bu şartlardan en az bir tanesi yerine gelmediği takdirde vatandaşlığa kabul edilme hakkınız yoktur. Vatandaşlık kabul makamı, kamusal yarar gördüğü hallerde,
en azından önemli şartların bulunması durumunda vatandaşlığa kabul dilekçesine olumlu cevap verebilir.

 

Çocuklarla İlgili Düzenleme

Almanya’da doğan çocuklar, en az anne veya babaları Alman
ise, otomatikman Alman Vatandaşlığı’na sahip olurlar. Yabancı uyrukluların çocukları ise, en az anne veya babaları doğum
tarihinde Almanya’da sekiz yıllık yasal ikâmet süresini doldurmuş ve süresiz oturma hakkına sahipse, doğumdan itibaren
Alman Vatandaşlığı’nı alırlar. Bu çocuklar 18 ila 23 yaş arasında Alman vatandaşlığıyla ebeveynlerinin vatandaşlığı arasında tercih yapmak zorundadırlar.

 

Vatandaşlığa Kabul Testi

Alman Vatandaşlığı için başvurmadan önce, Almanya’daki yaşam hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir. Vatandaşlığa kabul testi, 60 dakikada yanıtlamanız gereken 33 sorudan oluşmaktadır. Her soruda dört seçenekten doğru olanını bulmanız gerekmektedir. En az 17 soruyu doğru cevaplandırdığınız takdirde, testi başarmış olursunuz. Bu soruların 30’u “Demokraside Yaşamak”, “Tarih ve Sorumluluk” ve “İnsan ve Toplum” konu alanlarını ilgilendirmektedir. Kalan 3 soru ise yaşadığınız eyaletle ilgilidir.

 

sponsorlu bağlantılar

  • Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

    Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’da çalışma iznine sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer Almanya’da geçerli bir vatandaşlıkları yoksa (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) alması gereken vize Almanya Çalışma Vizesidir. Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya […]

  • Almanya'da Otobanda Dizel Yasağı Çıktı

    Tarafından AÇIK 15 Kasım 2018 - 0 Yorumlar

    ŞOK! OTOBAN’DA DIESEL YASAĞI ÇIKTI! #Gelsenkirchen ve #Essen için de yasak geliyor! #DİESEL ARAҪ SÜRÜCÜLERİNE YENİ BİR ŞOK DAHA! 2019`dan İTİBAREN #GELSENKIRCHEN, #ESSEN, #KÖLN VE #BONN ŞEHİRLERİNDE DİESEL ARAҪLARA SÜRÜŞ YASAĞI! #Stuttgart, #Frankfurt, #Berlin, #Aachen ve #Hamburg mahkemeleri konuyla ilgili ҫoktan karar alınmış bulunmaktadır. Essen İdare Mahkemesi BUGÜN aldığı kararla, 2019 Temmuz ayı itibariyle Gelsenkirchen […]

  • Almanya'da Çalışma İzni

    Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir.

  • VW- Egzoz Skandalı

    Tarafından AÇIK 15 Kasım 2018 - 0 Yorumlar

    Zaman aşımı: 31.12.2018 Sürüş yasağı tehlikesi! Aracınızda ciddi değer kaybı tehlikesi! Hemen harekete geҫin ve arac alım sözleşmenizi iptal edin! 20.09.2015 tarihinde Volkswagen şirketi tarafından resmi olarak onaylanan Diesel skandalı sonrasında, araҫ sahiplerinin Volkswagen şirketi ya da Araҫ Satıcılarına karşı tazminat hakları doğmuştur. Bu hakkın değerlendirilebilmesi iҫin yeterli süre 31.12.2018 tarihinde son bulacak ve araҫ […]

  • Almanya'da Oturum İzni

    Almanya Oturum İzni

    Tarafından AÇIK 14 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, […]