Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Kayıt Ol | Giriş yap

Almanya’da Evlilik İşlemleri

Almanya Yasal Haklar 1 Temmuz 2019

almanyada evlilik

Almanya’da evlenmek isteyen veya boşanma kararını tenfiz ettirmek isteyen Alman vatandaşlarının izlemesi gereken yollar ve  gerekli belgeleri bu sayfamızda bulabilirsiniz.  Almanya’da sadece evlendirme memurları nikah kıymaktadır. Alman evlendirme memurluğunda nikah kıydırabilmek için evlilik talebi, öncesinde nüfus idaresine bildirilmelidir. Almanya’da yetkili evlendirme dairesi, ikamet edilen bölgenin bağlı bulunduğu evlendirme dairesidir. Evlenecek kişiler birden fazla veya birbirinden farklı ikamet yerlerine sahiplerse evlendirme memurluğuna gönderilir.

Eğer Almanya’da evlenecek kişilerden hiçbiri Alman vatandaşı değilse, ikisinden birinin vatandaşı olduğu devletin hükümeti tarafından yetkilendirilmiş kişi de yabancı ülkenin konsolosluk memuru ilgili devletin hukukuna göre belirlenmiş usul ve yöntemle nikah kıyabilir. Her iki kişinin de Almanya’da resmi ikameti yoksa, nikah işleminin yapılacağı evlendirme memurluğuna evlenme başvurusu yapılabilir, Almanya’da herhangi bir evlendirme memurluğu tercih edilebilir.

 

Almanya’da Evlilik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Aşağıda yer alan evrak listesi, Berlin I No’lu Nüfus İdaresi tarafından talep edilen evrak listesidir. Evlililik işlemini başka bir nüfus idaresinden gerçekleştirmeyi planlayanların ilgili nüfus idaresinden bilgi alarak evrak listesini teyit etmeleri gerekmektedir.
  • Almanca olmayan belgeler onaylı tercümeleriyle birlikte ibraz edilmelidir.

Evlilik talebinde bulunanlar, kişisel durumlarına göre aşağıdaki belgeleri ibraz etmelidir:

  1. Diğer nişanlıya ait bilgileri de içeren eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış evlenme bildirimine katılım belgesi (diğer nişanlı adına da evlilik başvurusunda bulunabilmek için yetki belgesi)
  2. Evliliği gerçekleştirecek taraflardan biri Türkiye doğumlu ise uluslararası doğum kayıt örneği
  3. Pasaportların tasdikli fotokopileri (kimlik bilgilerini içeren sayfalar ve düzenleyen makamın yazılı olduğu sayfaların fotokopisi yeterlidir)
  4. Varsa vatandaşlık belgesi (vatandaşlığa alınma belgesi veya vatandaşlık belgesi)
  5. Nişanlı taraflardan biri daha önce bir evlilik yapmış ise, önceki evliliğine veya evliliklerine dair belgeler
  6. Nişanlılardan biri daha önce bir evlilik yapmış ise, önceki evliliğinin veya evliliklerinin sonlandırıldığına dair belgeler (ölüm belgesi veya boşanma kararı tercümeli ve kesinleşme şerhi ile birlikte ibraz edilmelidir.)
  7. Nişanlılardan biri daha evvel bir evlilik yapmış ve boşanmış ise Yetkili Alman Eyalet Adalet Dairesi’nden alınan yabancı boşanma kararına ilişkin tanıma belgesi
  8. İkamet veya yerleşim belgesi (ikamet değişikliği yapanların ikametini iptal ettirdiklerine dair belge)
  9. Evlenecek partnerlerin çocuğu varsa, tüm ortak çocuklara ait doğum kayıt örnekleri
  10. Taraflardan biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa, Türkiye’deki nüfus müdürlüklerinden alınmış evlenme ehliyet belgesi

Almanya’da Evlilik Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 

Almanya’da evlenecek kişilerden biri veya şahitlik edecek kişilerden herhangi biri Almanca bilmiyorsa, nikahta tercüman bulundurulması zorunludur. Tercüman masraflarını evlenen çift karşılamaktadır.

 

Kaynak: http://www.almanyakonsoloslugu.org/almanyada-evlilik-islemleri

 

82 gösterim, 1 gün

  

sponsorlu bağlantılar

  • Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

    Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’da çalışma iznine sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer Almanya’da geçerli bir vatandaşlıkları yoksa (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) alması gereken vize Almanya Çalışma Vizesidir. Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya […]

  • Almanya'da Çalışma İzni

    Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir.

  • Almanya'da Oturum İzni

    Almanya Oturum İzni

    Tarafından AÇIK 14 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, […]

  • Almanya Kapılarını Türklere Açıyor!

    Tarafından AÇIK 21 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’ya nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis’te kabul edildi. Angela Merkel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin hazırladığı göç yasa paketini görüşen meclis, yapılan oylamada, Almanya’ya nitelikli iş gücünün gelmesini kolaylaştıran yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. Yeni yasal düzenleme ile Alman ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının öncelikli olarak istihdam edilmesi şartı kaldırıldı.

  • Almanyada staj

    Almanya’da Erasmus Staj Fırsatı

    Tarafından AÇIK 18 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki Almanya da dahil bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder. Öğrencinin faaliyet süresi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 3 ile 12 ay arasında bir süredir. […]