Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Kayıt Ol | Giriş yap

Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya Yasal Haklar, Yararlı Bilgiler 2 Mayıs 2019

Almanya'da Çalışma İzni

Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) evrak listesi;

  • Başvuru Formu: Almanya Çalışma İzni Vizesi için doldurulması gereken başvuru formu başvuru sahibi tarafından içerisinde istenilen bilgiler eksiksiz olacak şekilde Almanca dilinde doldurulmalıdır. Başvuru formunuzda eksik bilgi olması halinde başvurularınız geçersiz sayılacaktır. Başvuru formlarındaki imzanın başvuru sahibi tarafından atılması gerekmektedir. Bu form birkaç sayfadan oluşan detaylı bilgi isteyen uzun bir formdur. Vize Merkezi Almanya Vizesi temsilcimizle başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili iletişime geçtiğiniz takdirde size danışmanlık hizmeti verebilir. Almanya Ulusal Vize Başvuru formunu Vize Merkezi Almanya sayfamızdaki “Form ve Dilekçe” bölümünde görüntüleyebilirsiniz ayrıca Almanya Konsolosluğu resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Pasaport: Almanya Çalışma İzni Vizesine başvuru yaparken gerekli olan pasaportunuzun en az 1 sene süreyle geçerli olması gerekmektedir. Eğer başvuru sahibinin pasaportu yok ise, pasaport başvurusu için gerekli evrakları temin edip il veya ilçe Emniyet Müdürlüklerindeki Pasaport Şube Amirliklerine başvuru yapması gerekmektedir. Pasaport için başvurularınızı internetten yapabilirsiniz.
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf: İstenilen biyometrik fotoğraflar en fazla 6 ay önce çektirilmiş güncel fotoğraflar olmakla birlikte, biyometrik özelliklere uygun olmalıdır. Çektirmeniz gereken biyometrik fotoğraflar 35 x 45 milimetre ölçülerinde olmalı. Başvuruda bulunan kişinin yüzünü kapatacak herhangi bir aksesuar olmayacak veya önüne saç gelmeyecek şekilde tam karşısından resmi çekilmelidir. Bazı dini gerekçeler için Almanya Konsolosluğu istisna yapabilmekte olup, bu tip durumlarda da dâhil gözlerin önü kapalı olmamalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Başvuruda bulunan kişinin ön ve arka yüzünü net bir şekilde gösteren nüfus cüzdan fotokopisi.
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Bu belge Almanya Çalışma İzni başvurusunda bulunan kişinin nüfus bilgilerini ve nüfus kaydı ile ilgili tüm olayları eksiksiz bir şekilde içermelidir. Kişinin nüfus kayıt örneğindeki Düşünceler kısmı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır. Bu evrakta eksik olmaması gereken bilgilerin arasında,
  • Daha önce yapılmış evlilikler,
  • Doğan çocuklarınıza ait kimlik bilgileri,
  • Boşanmalar,
  • Anne ve baba hakkındaki bilgiler: Sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri gibi bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilerin eksik olması durumda başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinizde bu bilgilerin bulunmasıyla birlikte Almanya Konsolosluğu sizden bu bilgilerle ilgili ek evrakları isteyebilmektedir. Eğer başvuru sahibi bayan ise, önceki soy ismine ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de ibraz edilmelidir. Bu belgeyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabileceği tek yetkili yer Nüfus Müdürlükleridir.
  • Başvuru sahibinin ikametgah belgesi: Türkiye’de ikamet eden başvuru sahibinin ikametgah belgesi ibraz edilmelidir. Bu belge Almanya Aile Birleşimi başvuru formunu doldururken de gerekmektedir. İkametgah belgesi başvuru sahibi tarafından ikamet adresinin bağlı olduğu muhtarlıktan alınmaktadır.
  • Sağlık Sigortası: Almanya Çalışma İzni Vizesine başvururken ibraz etmeniz gereken sağlık sigortası güncel tarihli ve en az 3 ay süreyle geçerli olmalıdır. Vize Merkezi’yle iletişime geçerseniz size bu konu hakkında yardımcı olacaklardır.
  • Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, karneler, diplomalar, iş sözleşmesi vs. (Almanca tercümeleriyle)
  • Aşağıda belirtilen bilgilerin bulunduğu somut iş teklifi (örnek: İş sözleşmesi)
  1. Almanya’daki işveren (adı, adresi)
  2. Almanya’daki çalışma yeri (posta kodu)
  3. İş ilanı ve görev tanımı
  • Çalışma biçimi: Tam zamanlı veya yarı zamanlı
  • Avro olarak yıllık brüt maaş
  • Yabancı yükseköğrenim diploması (mümkünse, yukarıda belirtilen ANABIN çıktısıyla birlikte) veya
  • Yurt dışında alınmış mesleki eğitim belgesi ve denklik tanıma belgesi veya
  • Almanya’da alınmış mesleki eğitim belgesi
  • Eğer meslek için zorunluysa: Meslek icrası izninin verilmesi veya iznin çıkacağına dair verilen onay yazısı (örnek: Federal Tıp Doktorları Yönetmeliği’nin 10. maddesi uyarınca doktorluk mesleğinin icrası için verilen izin)
  • Ticaret sicili kaydı veya Almanya’daki şirket tarafından verilmiş, kıyaslanabilir belge

Kaynak: almanyakonsoloslugu.com

sponsorlu bağlantılar

  • Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

    Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’da çalışma iznine sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer Almanya’da geçerli bir vatandaşlıkları yoksa (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) alması gereken vize Almanya Çalışma Vizesidir. Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya […]

  • Almanya'da Otobanda Dizel Yasağı Çıktı

    Tarafından AÇIK 15 Kasım 2018 - 0 Yorumlar

    ŞOK! OTOBAN’DA DIESEL YASAĞI ÇIKTI! #Gelsenkirchen ve #Essen için de yasak geliyor! #DİESEL ARAҪ SÜRÜCÜLERİNE YENİ BİR ŞOK DAHA! 2019`dan İTİBAREN #GELSENKIRCHEN, #ESSEN, #KÖLN VE #BONN ŞEHİRLERİNDE DİESEL ARAҪLARA SÜRÜŞ YASAĞI! #Stuttgart, #Frankfurt, #Berlin, #Aachen ve #Hamburg mahkemeleri konuyla ilgili ҫoktan karar alınmış bulunmaktadır. Essen İdare Mahkemesi BUGÜN aldığı kararla, 2019 Temmuz ayı itibariyle Gelsenkirchen […]

  • Almanya'da Çalışma İzni

    Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) evrak listesi; Başvuru Formu: Almanya Çalışma İzni Vizesi için doldurulması gereken başvuru […]

  • VW- Egzoz Skandalı

    Tarafından AÇIK 15 Kasım 2018 - 0 Yorumlar

    Zaman aşımı: 31.12.2018 Sürüş yasağı tehlikesi! Aracınızda ciddi değer kaybı tehlikesi! Hemen harekete geҫin ve arac alım sözleşmenizi iptal edin! 20.09.2015 tarihinde Volkswagen şirketi tarafından resmi olarak onaylanan Diesel skandalı sonrasında, araҫ sahiplerinin Volkswagen şirketi ya da Araҫ Satıcılarına karşı tazminat hakları doğmuştur. Bu hakkın değerlendirilebilmesi iҫin yeterli süre 31.12.2018 tarihinde son bulacak ve araҫ […]

  • Almanya'da Oturum İzni

    Almanya Oturum İzni

    Tarafından AÇIK 14 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, […]