Hoşgeldiniz ziyaretçi! [ Kayıt Ol | Giriş yap

Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Almanya Yasal Haklar, Yararlı Bilgiler 2 Mayıs 2019

Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

Almanya’da çalışma iznine sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer Almanya’da geçerli bir vatandaşlıkları yoksa (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) alması gereken vize Almanya Çalışma Vizesidir. Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.

Vize başvurusunda bulunmak için Almanya’da bulunan bir iş yerinden bir teklif almanız veya kendi imkânlarınızla bulduğunuz bir iş yeriyle anlaşmış olmanız gerekmektedir. Almanya Federal Cumhuriyeti başvuruda bulunacak yabancı uyruklu üçüncü ülke vatandaşları için bazı sınırlandırmalar getirmiştir. Eğer Alman vatandaşlığınız veya Avrupa Birliğine üye ülkelerde bir vatandaşlığınız yoksa üçüncü ülke vatandaşı sayılırsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendi imkânlarıyla buldukları işte çalışmak için oradaki şartların sağlanmış olması ve buldukları işin Almanya yetkililerinin belirledikleri kriterlere uygun olması gerekmektedir.

Almanya’da bulduğunuz iş için eğer bölgede o pozisyona uygun bir Alman veya öncelik hakkı olan başka ülke vatandaşı (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) yoksa bulduğunuz işe gidebilir ve çalışabilirsiniz. Eğer Türk vatandaşı olarak Almanya’da üniversite okuduysanız mezuniyetinizden itibaren 18 ay içinde niteliklerinize göre bir iş bulduğunuz takdirde bu sürenin sonunda Almanya size oturum ve çalışma izni verir.

Eğer üniversite öğreniminizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş sağladıysanız, Almanya’da iş bulabilmek için 6 aylık bir vize almaya hak kazanırsınız. Bu 6 aylık süre içinde eğer yine niteliklerinize uygun bir iş bulursanız ve bu süre içinde geçiminizi sağlayabilecek bir maddi birikiminiz varsa Almanya’da ki Yabancılar Şubesine (Ausländerbehörder) çalışmaya bağlı oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer çalışacağınız alan bilişim teknolojileri veya mühendislik alanı ile ilgili ise Almanya sizden dil sertifikası ibrazı talebinde bulunmaz, fakat iş alanınız bu mesleklerin dışındaysa Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusunda bulunurken dil yeterliliği belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Almanya Çalışma İzni Vizesine başvuru yapabilmek için eğer Türkiye’de bir üniversiteden alınmış diplomanız varsa bu diplomanın Almanya’da bulunan üniversitelerin diplomalarına denk olması gerekmektedir. Eğitiminizi yurt dışında tamamladıysanız;

İcra etmek istediğiniz iş Alman Çalışma Ajansı’nın güncel pozitif liste veya beyaz liste olarak nitelendirdiği listede yer almalıdır.
Başvuru yapacağınız veya yaptığınız iş ilanı, Alman Çalışma Ajansı’nın iş borsasına verilmiş olmalıdır.

Üniversitede aldığınız mesleki eğitiminizin Alman meslek eğitimine denkliği tespit edilmiş olmalıdır. Tespit etme işlemini gerçekleştirdikten sonra alacağınız belge Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu sırasında ibraz edilmelidir.

Eğer Almanya’da çalışmak istediğiniz süre 90 günü aşmıyorsa Almanya Schengen Vize başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak: almanyakonsoloslugu.com

sponsorlu bağlantılar

  • Almanya'da Çalışma İzni Nasıl Alınır

    Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’da çalışma iznine sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğer Almanya’da geçerli bir vatandaşlıkları yoksa (Avrupa Birliği (European Union) veya Avrupa Ekonomik Alanı (European Economic Area) veya İsviçre) alması gereken vize Almanya Çalışma Vizesidir. Almanya Çalışma İzni Vizesine ülkeye girmeden önce sahip olmanız gerekmedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları bu konu hakkında tek yetkili olan Almanya […]

  • Almanya'da Çalışma İzni

    Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Tarafından AÇIK 2 Mayıs 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapmak için, eğer çalışacağınız süre 90 günü aşıyorsa uzun süreli Ulusal Vize (D tipi) başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ulusal Vize (D tipi) başvurunuzda çalışma amaçlı gittiğinizi bu vize türünün evraklarına ek olarak hazırlayacağınız evraklarla belirtmeniz gerekmektedir.

  • Almanya'da Oturum İzni

    Almanya Oturum İzni

    Tarafından AÇIK 14 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşı olmayan Türkiye’nin dahil olduğu üçüncü ülkelerin vatandaşları Almanya oturum izni almak için bulundukları şehir veya bölgedeki Yabancılar Dairesine başvuruda bulunarak Almanya oturum izni talebi için gereken evrakları bu kuruma teslim etmelidirler. Yabancılar Dairesi, çalışma izinleri de dahil olmak üzere oturum izni hakkıyla ilgili karar yetkisine sahip olup, […]

  • Almanya Kapılarını Türklere Açıyor!

    Tarafından AÇIK 21 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Almanya’ya nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis’te kabul edildi. Angela Merkel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin hazırladığı göç yasa paketini görüşen meclis, yapılan oylamada, Almanya’ya nitelikli iş gücünün gelmesini kolaylaştıran yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. Yeni yasal düzenleme ile Alman ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının öncelikli olarak istihdam edilmesi şartı kaldırıldı.

  • Almanyada staj

    Almanya’da Erasmus Staj Fırsatı

    Tarafından AÇIK 18 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki Almanya da dahil bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder. Öğrencinin faaliyet süresi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 3 ile 12 ay arasında bir süredir. […]